Historie

Isovent AS ble etablert i september 2003. Beliggenhet er i Måløy i Vågsøy kommune. Fra septemper 2010 etablerte Isovent seg på Nordfjordeid, vi kjøpte opp bedriften Ernst C. Husevåg. Isovent har totalt 15 ansatte. Vårt arbeidsområde er innen ventilasjon, blikkenslagerarbeid, skipsinnredning, teknisk isolering, tynnplating, kapsling og polyurethanskumming. Vi tar oppdrag innenfor både maritim og landbasert industri, samt privatmarkedet. Arbeidsstokk er stabil, der tyngden av de ansatte har over 15 års erfaring. Vårt geografiske nedslagsfelt er hovedsakelig Nordfjord og søre Sunnmøre. Grunnstammen av de ansatte har vært i faget siden 1987.

Det startet da med Nordfjord Isolering i 1987 og Norvent AS i 1988. Nordfjord Isolering skiftet navn til Teknisk Isolering i 1988 som i løpet av året skiftet navn til Isoton. I 1991 ble Norvent AS overtatt av Isoton As, fra dette selskapet ble ventilasjonsbiten skilt ut og fikk navnet Isovent As i 1993. Isovent eksisterte frem til 1999. Det ble da oppkjøpt av det hollandske selskapet Hertel Bv i forbindelse med utbyggingen av Stureterminalen, der de utførte isolering og kapslingsarbeid.. Hertel Norway ble da dannet. Hovedaktiviteten til Hertel Norway var innen skipsindustrien, med isolering og innredningsarbeid. På grunn av nedgangstidene i skipsindustrien i 2002 –03 bestemte de seg for å avvikle Hertel Norway. Hertel Norway hadde da avdelinger på Stord, i Bergen og på Raudeberg. De forskjellige avdelingene fikk da muligheten til å overta sin avdeling. Dette ble gjort her i Vågsøy

Det ble bestemte å ta tilbake Isovent navnet, og 01.09.03 ble Isovent AS etablert. Eiere er Wictor Svoren, Johnny Husevåg, Andreas Runderheim og Stig Levi Oksholen. Med selskapets solide kompetanse innen isolering, kapsling, ventilering og blikkenslagertjenester, skal vi utvikle og selge produkter etter kundens behov. Så langt har dette lykkes oss.

I januar 2013 delte vi selskapet i to, et driftselskap Isovent AS og et eiendomselskap Isovent Holding AS.